Dakisolatie folie

Het eerste wat u meestal doet als u besluit om dakisolatie aan te brengen is informeren naar de mogelijkheden op het gebied van isolatiemateriaal. Er zijn verschillende vormen van isolatie mogelijk. De materialen hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen, voor- en nadelen. Een isolatie expert kan u uiteraard informeren wat de beste keuze is voor de isolatie in uw woning. De meeste mensen kiezen voor een vorm van isolatie waar ze bekend mee zijn. Dit is bijvoorbeeld glaswol of steenwol. Naast deze vormen van isolatie zijn er nog andere isolatiematerialen in omloop. Ondanks dat u druk bent met het bedenken van het isolatiemateriaal is het ook handig om na te denken over dakisolatie folie. Folie kan een alternatief zijn om uw dak te isoleren als u bijvoorbeeld beperkte ruimte heeft. De folie neemt niet veel ruimte in en zorgt wel voor een isolerend effect waar u naar op zoek bent. Deze folie is prima aan de binnenkant van uw dak te plaatsen zodat deze alsnog geïsoleerd wordt zonder isolatieplaten.

De voordelen van dakisolatie folie

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het weinig ruimte in beslag neemt. Als u een vrij lage zolder heeft dan levert u niet direct 24 cm aan sta-ruimte in vanwege het plaatsen van isolatieplaten. Nog een voordeel is dat u dit materiaal zowel aan de binnenkant als buitenkant kan gebruiken. U bent dus niet verplicht om het alleen aan de binnenkant aan te brengen. De folie heeft een uitstekende isolerende werking zonder dat u ruimte hoeft in te leveren. Dit blijft tenslotte het grote nadeel van het isoleren van een dak. U moet al snel aardig wat centimeters inleveren en met folie levert u bijna niets aan ruimte in en u heeft wel uw dak geïsoleerd. Het is een isolatiemateriaal dat meestal wordt toegepast bij mensen die geen ruimte hebben voor dakisolatie, maar wel graag het dak willen laten isoleren.

Wat is het nadeel van dakisolatie folie?

Helaas zit er aan ieder voordeel ook een nadeel en natuurlijk zijn er ook nadelen bij het gebruik van dakisolatie folie. De folie is vrij dun en de meeste mensen zeggen dan ook meteen dat het niet goed isoleert. Dit is absoluut niet waar, maar uiteraard haalt u wel een stuk meer rendement uit dakisolatie van 24 centimeter dan een stukje folie. Dit is logisch, maar het blijft wel een handige tussenoplossing als u gewoon de ruimte niet heeft om uw dak te isoleren. Wij raden u wel aan om eventueel dakisolatie folie in meerdere lagen aan te brengen. Dit is misschien duurder dan glaswol, maar u heeft dan wel een perfect geïsoleerd dak. U kan het warmteverlies in uw woning volledig inperken dankzij het gebruik van isolatie folie. Als u meerdere lagen folie aanbrengt op het dak dan merkt u dit gegarandeerd aan uw energierekening. Voor sommige woningeigenaren is het wel een nadeel dat u niet na één laag klaar bent zoals met dik glaswol. Aan de andere kant kan u zo wel besparen op de energiekosten zonder dat het ten kosten gaat van uw ruimte in huis. Dit maakt dakisolatie folie absoluut de moeite waard om te overwegen bij een vliering of kleine zolder.