Dakisolatie EPS

U heeft misschien weleens van EPS gehoord. Het is een kunststof dat veelzijdig gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen. Verschillende unieke eigenschappen zitten verwerkt in EPS. Het materiaal wordt in verschillende branches gebruikt. Bijvoorbeeld in de verpakkingsindustrie, maar ook in de landbouw en grondbouw. Eén van de grote voordelen van EPS naast het dienen als verpakkingsmateriaal is dat het isolatie eigenschappen heeft. Het isolerende vermogen is natuurlijk perfect voor bijvoorbeeld dakisolatie. Dakisolatie EPS is langzaam aan in opkomst en wordt steeds vaker toegepast in woningen. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het gebruik van EPS interessant kan zijn voor het isoleren van uw dak.

Wat is het voordeel van EPS als isolatiemateriaal?

U vraagt uzelf misschien af waarom u zou kiezen voor EPS als isolatiemateriaal? Er zijn tenslotte tal van andere mogelijkheden zoals glaswol en steenwol. Wij hebben voor u uitgezocht wat EPS nou zo speciaal maakt als isolatiemateriaal voor uw dak. Een van de grootste voordelen is het zeer sterke isolerende vermogen van EPS. Dit type kunststof isoleert zelfs nog beter dan traditionele materialen die normaal bij dakisolatie gebruikt worden. In tegenstelling tot glaswol is EPS ongevoelig voor vocht. Het materiaal zal dus niet in de loop der jaren aangetast raken door vocht. Het resultaat is vaak dat het rendement hierdoor afneemt, maar bij EPS is dit niet het geval. Daarnaast is het materiaal volledig recyclebaar en dus milieuvriendelijk om te gebruiken in uw woning. Nog een voordeel is dat het weerbaar is tegen brand. Dit maakt het extra veilig om er een zolder mee te isoleren. Mocht er ooit brand uitbreken dan zal EPS niet snel in de brand vliegen. Deze voordelen zijn pas het begin, maar laten wel zien dat het gebruik van EPS ideaal kan zijn in uw woning.

EPS dakisolatie monteren aan de binnenzijde van uw dak

Woningeigenaren denken vaak dat EPS dakisolatie alleen aan de buitenzijde van het dak geplaatst kan worden. Ze hebben geen idee dat u dit ijzersterke materiaal ook gewoon in huis kan gebruiken aan de binnenzijde van uw dak. De platen kunnen gewoon eenvoudig aangebracht worden op dezelfde manier als u al gewend bent. Het enige verschil is wel dat EPS iets duurder in aanschaf is dan de bekende isolatiematerialen als glaswol en steenwol. Als u echt op een koopje uit bent dan komt u meestal niet bij EPS terecht. U kiest dan gewoon voor glaswol als isolatie in uw woning. Als het u vooral gaat om kwaliteit en rendement dan is EPS gewoon de beste keuze op het gebied van dakisolatie. Uw isolatie expert kan u uiteraard nog beter de verschillen uitleggen en laten zien wat er allemaal mogelijk is met EPS in de vorm van dakisolatie. Uiteraard kan u dit materiaaltype ook gewoon gebruiken voor de buitenzijde bij een plat dak isolatie. Vraag gerust naar het gebruik van EPS bij uw isolatie expert.