Dakisolatie buitenzijde

Als u een plat dak heeft dan kan u ervoor kiezen om dakisolatie aan de buitenzijde te plaatsen. U kunt dit doen naast de isolatie aan de binnenzijde. Bij een platdak wordt het eigenlijk altijd geadviseerd om niet aan de binnenzijde te gaan isoleren. U kan dus het beste kiezen voor dakisolatie aan de buitenzijde bij een platdak. Heeft u een platdak en twijfelt u nog over de manier van isoleren? U kan bij ons lezen wat de voordelen zijn van uw dak isoleren aan de buitenzijde. Voor een platdak is dit de meest gangbare methode om een dak te isoleren.

De voordelen van uw dak isoleren aan de buitenzijde

Natuurlijk heeft dakisolatie aan de buitenzijde een aantal voordelen. Dit is tenslotte de reden dat uw dak geïsoleerd wordt aan de buitenzijde. Er zijn verschillende voordelen die woningeigenaren voeren waarom ze besloten hebben om de isolatie aan de buitenkant te plaatsen. De eerste reden is dat ze geen ruimte mislopen op zolder. Stel u heeft geen al te hoge zolder bijvoorbeeld een 2.10 zolder. Als u dan isolatieplaten van 18 centimeter plaatst dan kan lang niet iedereen meer op zolder staan. De enige oplossing om dit te voorkomen is door de isolatie aan de buitenzijde te plaatsen. Een lage zolder komt vooral veel voor bij woningen met een platdak. Nog een voordeel is dat u zeker weten de meest optimale isolatie heeft. Ondanks dat u het dak aan de binnenzijde uitstekend geïsoleerd heeft kunnen er alsnog kleine kieren achterblijven. Plus u kan misschien niet bij uw complete dak komen. Als u kiest voor dakisolatie aan de buitenzijde dan weet u zeker dat elk kiertje en gaatje gevuld wordt met isolatie. U beperkt zo de mogelijkheden tot warmteverlies met dakisolatie aan de buitenzijde. Mocht u overwegen om uw dak te isoleren dan is de methode aan de buitenzijde eigenlijk de beste optie.

Waar moet u opletten bij het aanbrengen van dakisolatie aan de buitenzijde?

De voordelen van dakisolatie aan de buitenzijde zijn natuurlijk reden genoeg om deze beslissing te nemen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kan doen. Alleen het is wel slim om een paar tips mee te nemen als u dakisolatie aan de buitenzijde plaatst. Als u isolatieplaten op het dak zelf gaat monteren dan moeten deze wel met een afschot geplaatst worden. Er kunnen vochtproblemen ontstaan als het dak geen vocht meer kan afvoeren. Naast vochtproblemen zal ook uw rendement dalen als het water niet goed wordt afgevoerd. Gelukkig zijn er ook speciale afschotplaten op de markt. U heeft dan direct het juiste afschot voor uw isolatie op het dak.