Vloerisolatie prijzen vergelijken

Een groot deel van de warmte verliest u ongemerkt via de vloer. Zonder vloerisolatie kan u last krijgen van tocht die over de grond kruipt. Ongewenst verliest u al snel tussen de 10 a 15% van de warmte via de vloer. Met de huidige energieprijzen loopt het bedrag toch al snel aardig hoog op bij het ontbreken van vloerisolatie. Vloerisolatie kan in bijna iedere woning gerealiseerd worden. Zolang er een kruipruimte aanwezig is van minimaal 35 cm hoog kan de vloer geïsoleerd worden. Daarnaast moeten de isolatiespecialisten toegang hebben tot de kruipruimte om deze te kunnen isoleren.

Bespaar tot 30% op uw isolatie kosten

Vergelijk isolatie bedrijven & prijzen in uw eigen regio via onze handige offerte vergelijk service. Bespaar tot wel 30% op uw isolatie kosten. Deze service is gratis en is geheel vrijblijvend zonder verplichtingen!

Het opspuiten van uw vloerisolatie

Een methode die de laatste jaren veel gebruikt wordt voor het isoleren van vloeren is het opspuiten van vloerisolatie. Er wordt wel eerst gekeken hoe de leidingen onder uw vloer lopen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u nog bij uw leidingen kan komen. Eventueel worden de leidingen verlegd als het op dit moment niet mogelijk is. Als dit geregeld is wordt er een paar centimeter boven de leidingen vloerisolatie aangebracht. De vloerisolatie is enkele centimeters dik en kan bijvoorbeeld bestaan uit PUR-schuim dat onder de vloer gespoten wordt. Het voordeel van pur-schuim is dat het perfect hecht aan de betonnen ondervloer. Het maakt niet uit of deze vloer ongelijk ligt. Naast deze manier van isoleren zijn er nog andere methodes. Een isolatieadviseur kan u eventueel de verschillen uitleggen de vloerisolatie kosten zodat u een idee heeft van het prijskaartje.

Verschillende isolatiematerialen aanbrengen onder uw vloer

Naast vloerisolatie met pur-schuim kan u er ook voorkiezen om materialen onder uw vloer aan te brengen. Dit kan ook met een houtenvloer. Meestal wordt de vloer er eerst uitgehaald en wordt onder de vloer de isolatie aangebracht. Er wordt hierbij vaak gebruik gemaakt van speciale isolatieplaten. Deze platen kunnen gemaakt worden uit verschillende isolerende materialen. De materialen hebben allemaal hun eigen r-waarde. Vaak worden er in deze platen uitsparingen gemaakt voor uw nutsvoorzieningen. U kan bij deze platen kiezen voor glaswol, steenwol, EPS-platen, vlasplaten of schuimplaten. Het is verstandig om te kiezen voor een hoge r-waarde. Het streven is meestal een r-waarde van minimaal 5 helemaal als u van plan bent om vloerverwarming aan te sluiten. Zo gaat niet alle warmte die u opwekt verloren via de vloer.

Ventilatie bij vloerisolatie

In de kruipruimte blijft ventilatie ontzettend belangrijk. Als u de vloer heel goed laat isoleren dan is er een kans dat de ventilatiegaten worden afgesloten. Het gevolg is dat er teveel gassen blijven hangen in de kruipruimte. Dit kan gevolgen hebben voor een houten of betonnen boven vloer. Gelukkig zal een isolatiespecialist hier altijd rekening mee houden. Uw vloer wordt dus niet hermetisch afgesloten en er blijft altijd ruimte voor ventilatie bij de ventilatiekanalen. Uw kruipruimte blijft gewoon geventileerd na afloop van het aanbrengen van vloerisolatie.

Vloerisolatie zonder kruipruimte

Als u geen kruipruimte heeft dan zijn er nog wel andere oplossingen. Nog een oplossing is het bouwen van een kruipruimte onder uw woning en deze laten isoleren. Het is alleen de vraag of de kosten op zullen wegen tot de energiewinst die je behaalt. Het zou goed kunnen dat het bouwen van een kruipruimte duurder is dan de energiebesparing zonder kruipruimte. Uiteindelijk kan u de investering wel terugverdienen maar u heeft het dan wel over heel wat jaren. Een isolatiespecialist kan u eventueel wel adviseren over de mogelijkheden om uw vloer te isoleren zonder kruipruimte. U kan dan zelf de afweging maken of u besluit om de vloer te isoleren.

Wat zijn de vloerisolatie prijzen?

De prijs is natuurlijk per isolatiespecialist afhankelijk. U kan tot wel 30% besparen door de verschillende isolatiespecialisten met elkaar te vergelijken. Bij ons kan u terecht om de vloerisolatie prijzen op te vragen. U kan bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Het opvragen van een offerte is gratis en het kost u helemaal niets extra’s. U kan de prijzen vervolgens naast elkaar leggen en besluiten door wie u de isolatie laat uitvoeren. Eventueel is het slim om ook verschillende vormen van isolatie aan te vragen. Bijvoorbeeld vloerisolatie met pur-schuim en glaswol. U heeft zo een idee wat de verschillende isolatiewaardes kosten en of dit rendement de moeite waard is om voor te kiezen bij uw eigen vloerisolatie.