Spouwmuurisolatie prijzen vergelijken – bespaar tot 30%
De spouwmuurisolatie kosten zijn heel aantrekkelijk waardoor de meeste woningeigenaren kiezen voor deze vorm van isolatie. Als uw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is dan is de kans groot dat er nog geen spouwmuurisolatie aanwezig is. Door uw spouwmuur wel te gaan isoleren is er een grote kans dat u een hoog rendement kan behalen. Het isoleren van de spouwmuur is een relatief goedkope klus en is binnen een dag geregeld. Het veroorzaakt minimale overlast en u heeft er optimaal profijt van.
Wanneer kan u gebruik maken van spouwmuurisolatie?
Het is eerst belangrijk om te checken of u een spouwmuur heeft. Woningen vanaf 1920 zijn bijna allemaal voorzien van een spouwmuur. Woningen voor 1920 zijn helaas niet voorzien van een spouwmuur. De meeste woningen na 1975 zijn meestal al voorzien van spouwmuurisolatie. Vooral als een woning gebouwd is vanaf 1989 kan u er bijna altijd vanuit gaan dat uw woning voorzien is van isolatie. Voordat u een offerte aanvraagt is het handig om te checken of uw woning voorzien is van een spouwmuur en of deze geïsoleerd is. Controleer ook meteen of er geen bouwafval in de spouwmuur zit. Mocht dit wel zo zijn dan kan de isolatiespecialist dit voor u verwijderen.
Hoeveel geld kan u besparen met spouwmuurisolatie?
Natuurlijk kiest u voor spouwmuurisolatie om geld te besparen. Het is alleen de vraag hoeveel geld u precies kan besparen. Dit is een beetje afhankelijk van uw wensen. U kan gebruik maken van verschillende materialen om uw spouwmuur te isoleren. Sommige materialen zorgen voor een betere isolatie dan andere. Een isolatiespecialist kan u informeren wat er mogelijk is en welk prijskaartje eraan hangt. Een gemiddelde Nederlandse woning kan met spouwmuurisolatie ongeveer € 570 per jaar besparen. Binnen nog geen 4 jaar heeft u de investering terugverdiend en maakt u een heel mooi rendement op uw spouwmuurisolatie. Bij een rijtjeswoning verdient u ongeveer € 200 per jaar, maar is de investering minder groot. U verdiend dan ook binnen nog geen 4 jaar uw investering terug.
Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?
Een spouwmuur bestaat eigenlijk uit twee losse muren die tegen elkaar aan staan. Tussen deze muren in wordt een ruimte van ongeveer 7 cm gehouden voor ventilatie. Dit wordt de spouw gemuurd en bij sommige woningen is deze zelfs 9 centimeter. Een nadeel van spouwmuren is dat ze slecht isoleren en er veel warmte verloren gaat via deze muren. Voor het isoleren van de spouwmuur wordt er in de voeg een klein gaatje geboord dit gebeurd dus aan de buitenkant. Op dit gaatje wordt een slang aangesloten. De isolatie wordt via deze slang naar binnen gespoten. Binnen één dag is het isoleren van uw spouwmuur geregeld met relatief weinig overlast. Aan het einde van de dag worden de voegen weer dicht gemaakt en woont u in een goed geïsoleerde woning. U gaat dit vrijwel direct merken aan uw energierekening.
Subsidie voor spouwmuurisolatie
Sommige gemeentes hebben een potje met subsidie voor spouwmuurisolatie. U kan bij uw gemeente altijd informeren of subsidie mogelijk is. Subsidie wordt meestal geregeld via het energiebespaarfonds. U kan hieruit een bedrag lenen tegen relatief weinig rente. De rente die u betaalt kan u meestal aftrekken bij uw belastingaangifte. Elke gemeente heeft overigens zijn eigen subsidie beleid. Het zou kunnen dat u bij uw gemeente geen lening krijgt, maar een geldbedrag. Het is slim om dit soort zaken na te vragen en eventueel een leuk geldbedrag te besparen. Een isolatiespecialist is meestal niet op de hoogte van eventuele subsidies in uw regio. U kan dit dus het beste even zelf navragen.
Vraag een offerte aan voor uw eigen spouwmuurisolatie
Bent u benieuwd naar de spouwmuurisolatie prijzen? Vraag gerust een gratis vrijblijvende offerte aan en u krijgt een exact idee van de kosten. Naast de kosten kan u de verschillen zien tussen het isoleren met steenwol of PUR-schuim. Er zit hiertussen een flink verschil qua isolatiewaarde en prijs. Een isolatiespecialist kan voor u uitrekenen hoeveel u kan besparen met de verschillende materialen. U kan zo zelf uitrekenen wanneer u de investering van uw isolatie weer heeft terugverdiend. Vanaf dit moment kan u beginnen met het maken van een mooi rendement op uw nieuwe spouwmuurisolatie.